Предимствата на затворения комплекс

Не е случаен фактът, че през последните години търсенето на имоти в затворени комплекси постепенно се увеличава. В голям град, както е София, ежедневието на всички хора е до голяма степен натоварено и забързано и поради това, голяма част от хората съсредоточават своето търсене за покупка на апартамент или къща към изцяло затворени комплекси, в по-спокойните райони на столицата и най вече в полите на Витоша.

Тези имоти са предпочитани, защото са в по-спокойни райони, в периферията на големия град и носят уединение и тишина. Също така все по-предпочитани са апартаменти в нискоетажни, многофамилни жилищни сгради до 3 или 4 етажа. Затова и при строителството и изграждането на жилищни блокове в Oasis Residence Sofia бяха построени и предстоят да се построят именно такива нискоетажни сгради на по 4-ри етажа. Едни от най-важните предимства на такъв тип комплекси е спокойствието и сигурността, които предоставят. В Оasis Residence обръщаме голямо внимание на контролирания достъп, системите за видеонаблюдение и сигурност, портиерската служба и нейната организация на работа. Входът в комплекса е контролиран и външни лица, без причина не е позволено да влизат.

Движението на автомобили, особено с по-висока скорост, също е ограничено зад портите на един затворен комплекс. Така пространството около дома е гарантирано по-тихо и по-безопасно за детски игри, домашни любимци или каране на велосипеди. Обикновено живеещите там имат по-високо чувство на гордост от собствеността и поддържат домовете си в по-добро състояние.

Не е безизвестен фактът, че в някой от кварталите в София един от основните проблеми е паркирането на превозни средства в близост до дома. На голяма част от жителите на града ежедневно им се налага да обикалят не малко време съседните улици, за да намерят свободно място за своя автомобил. Това е досадна част от ежедневието на голяма част от хората, особено когато цял ден си имал своите ангажименти и в края на работния ден се налага да губиш време в обикаляне, преди да се прибереш в своя дом. В това отношение предимство имат затворените комплекси, които разполагат с достатъчния брой подземни и надземни паркоместа.
Голяма част от тях, както и Oasis Residence също така предлагат допълнителни удобства и екстри в общите части, които са достъпни само и единствено за живущите. Тук визираме паркови зони, зони за отдих, тенискорт, фитнес, паркове за домашни любимци и други. Това е друга причина поради която много хора предпочитат имот в такъв тип комплекси, пред имот в панелен блок или кооперации.

Наличието на услуга по управление и поддръжка на общите части е също решава голяма част от проблемите ни в днешно време. Това обикновено са хора, които имат опит, запознати са със сферата и имат необходимите контакти, за да организират добрата поддръжка и добрата визия на всички общи части около Вашия дом.
Към положителните аспекти може да добавим и по-високите стандарти за качество на домовете и по-строгите строителни кодекси, които гарантират еднородност на проектирането. Това означава по-сравними продажби и по-добра стойност за всички собственици на жилища в затворения комплекс. А бонус за инвестициите е и ефектът на дефицит – обикновено след завършване на обекта остават само няколко жилища, които се предлагат на пазара, което увеличава стойността им.
Всичко това дава на апартаментите в комплекси от затворен тип значителни предимства и ги прави все по-желани от хора, търсещи по-добър жизнен стандарт.